Cart

Den dětí 2020

Jako každý rok i letos jsme s dětmi v Mateřské škole v Jakubově oslavili svátek dětí jaksepatří se vším všudy. Krásné počasí nás vylákalo na školní zahradu, kde si v průběhu dne mohly děti zasoutěžit, zatancovat, předvést svou masku a nechyběly ani sladké odměny, které si děti za své výkony zasloužily.

Velkým překvapením pro nás byla návštěva štábu TV Nova v čele s reportérem panem Františkem Nyklasem, který si nás trošku vyzpovídal a záznam z reportáže byl odvysílán ještě tentýž den ve večerních zprávách. No, co víc si přát…

Vše nám dokumentoval místní fotograf pan Belan, kterému tímto moc děkujeme.

pátek 5. červen 2020

Prohlídka školky

Mateřská škola sídlí v prvorepublikové vile v pěkném, tichém a příjemném prostředí v sousedství lesů a v blízkosti řeky Ohře. Okolí nabízí nepřeberné množství vyžití a vzdělávání dětí v přímém kontaktu s přírodou. Součástí školy je velká zahrada, která se postupně přizpůsobuje všestrannému rozvoji dítěte. V souladu se zaměřením školy (viz. Koncepce školy) orientované na environmentální výchovu, jsme vybudovali školní záhony a zadní část zahrady se připravuje k vybudování farmy se zvířaty.